html5 templates

Tűzifa vásárlási kisokos

Tűzifa vásárlási kisokos

Tűzifa vásárlási kisokos

Budapesti tűzifa kereskedésünk hatalmas árukészlettel várja vásárlóit. Forduljon hozzánk, és szerezze be a tüzelőt mielőbb, méghozzá megfizethető áron! 

Az idő gyorsan telik, és bizony közelít a tél, illetve a fűtési szezon. Erre érdemes egy kicsit felkészülni, ellenőrizni a radiátorokat, a kazánt, a konvektort, illetve a fatüzeléshez beszerezni a megfelelő mennyiségű tűzifát, ha eddig még nem történt meg. Ez idén sajnos több okból kifolyólag is nehézségekbe ütközhet, ám tűzifa kereskedésünk igyekszik folyamatosan feltölteni a készletet és elegendő mennyiségű tüzelőanyagot biztosítani

A fával való fűtés mindenképpen több figyelmet, illetve előkészületet igényel, mint más technológiák, hiszen nem csak a biztonságról kell gondoskodni, hanem a tűzifa beszerzéséről is. Ennek során érdemes körültekintőnek lenni, ugyanis a fa fűtőértéke több tényezőtől is függ. Egyrészt lényeges a fa nedvességtartalma: ideális esetben légszáraz állapotú fával történik a fűtés, ami nagyjából a kivágást követően 8-10 hónappal alakul ki, megfelelő tárolással. Nem mindegy az sem, hogy milyen fajtáról van szó, ugyanis minden fafajta más tulajdonságokkal, különböző fűtőértékkel rendelkezik. Hazánkban kedvelt tűzifa a bükk, a tölgy, a gyertyán, az akác és a cser. Nézzük, mit érdemes róluk tudni!

  • Bükk: ha megfelelően ki van szárítva, rendkívül jó fűtőértéke van. Kérge sima, vékony. Fontos, hogy a vágás után a lehető leggyorsabban fel legyen hasogatva, mert hajlamos befülledni. 
  • Tölgy: nem véletlenül az egyik legnépszerűbb tűzifa, ugyanis remek fűtőérték jellemzi és jól hasad. 
  • Gyertyán: szintén kiváló fűtőértékkel rendelkezik, de ennél is fontos, hogy frissen felhasogassuk, mert befülledhet és később nehezebben is hasad. 
  • Akác: népszerűségének titka, hogy frissen vágva is viszonylag jól használható, mert már ilyenkor is alacsonyabb a nedvességtartalma a többi fajhoz képest, körülbelül 40%-os. Hátránya, hogy száradás közben a kéreg leválik róla, így jobban piszkol. 
  • Gyertyán: sokáig parázslik, de az előzőeknél hosszabb szárítást igényel. 

Tűzifa kereskedésünkben megfizethető áron vásárolhatja meg a tüzelőt. Forduljon hozzánk bizalommal Ön is! 

Telefon: +36 (70) 237 8879
E-mail: tuzifarengeteg@gmail.com