html5 templates

Tűzifa tárolása: hogyan tároljuk helyesen?

tűzifa

Tűzifa tárolása: hogyan tároljuk helyesen?

tűzifát nem elég megvásárolni, gondot kell fordítani a helyes tárolásra is! Sokan elkövetik azt a hibát, hogy nem törődnek a tüzelővel igazán, csak addig, amíg meg kell találni az árban és minőségben igazán jó árut. Pedig ami ezután következik, az nagy mértékben befolyásolja azt, hogy a tűzifával mennyire lehet jól fűteni.

tűzifa lehet száraz vagy pedig még nedves. Ha száraz, megfelelő tárolás mellett az is marad, ha pedig még később kell kiszárítani, a tárolás meghatározza, hogy ez mennyire lesz sikeres művelet. Semmiképpen ne használjon nedves vagy vizes fát tüzeléshez, mert annak sokkal rosszabb a hatásfoka, fűtőértéke lecsökken, lassabban gyullad meg, arról nem is beszélve, hogy füstöl is, eldugíthatja a fűtőberendezés csöveit!

tűzifa helyes tárolásának kulcsa tehát nem más, mint a száraz környezet biztosítása. Olyan helyre van szükség, ahol a tűzifa felülről védve van, de oldalról szellőzni tud, így levegő és napsütés is éri. Ugyanakkor egy eső elől védelmet nyújtó tető még önmagában nem elég, a nedvesség a földből és a ház falakból is be tud jutni a fába. A tűzifát valamilyen rácsra, emelvényre halmozza, például raklapra, ami a földtől távol tartja, és a ház falhoz se érjen hozzá a tüzelő. Aki ugyanolyan körültekintően figyel a tűzifa helyes tárolására, mint a kiválasztására, annak az eltüzeléskor sem kell majd csalódnia.

tűzifa beszerzésében közvetlenül tudunk segíteni azoknak, akik a fával történő tüzelést alkalmazzák. A telephelyünket könnyen megközelíthető helyen találja, keressen fel minket személyesen és vásároljon jó áron tőlünk tűzifát! A megvásárolt fát kiszállítjuk, ha szeretné, a többi pedig az Ön dolga. Készítsen elő megfelelő tárolót a megvásárolt tüzelőnek és nem lesz akadálya annak, hogy a fa minőségi tüzelőanyagként melegítse fel az otthonát.

Amennyiben szeretne részletes tájékoztatást kérni a nálunk kapható tűzifáról vagy a cégünk szolgáltatásairól, csak lépjen kapcsolatba kollégáinkkal bármelyik elérhetőségünkön, amit a honlapon talál!

Telefon: +36 (70) 237 8879
E-mail: tuzifarengeteg@gmail.com