html5 templates

Méteres tűzifa rendelés rönk és hasított formában is

méteres tűzifa

Méteres tűzifa rendelés rönk és hasított formában is

méteres tűzifa rönk és hasított formában is megvásárolható a tűzifa kereskedésünkből. A tüzelőanyag megvásárlását legkésőbb nyáron, nyár végén érdemes lebonyolítani, ha előbb nem tette meg, mert ennyi idő biztosan kell a fának ahhoz, hogy a fűtőértéke maximális legyen. A fa vásárlás során sok szempont áll a vásárló rendelkezésére ahhoz, hogy jó üzletet tudjon csinálni. Mielőtt döntést hoz valaki, nem árt mérlegelni, hogy a fa milyen fajta, mekkora fűtőértékkel rendelkezik, milyen állapotban van, milyen a minősége, az égési sajátosságai.

A fát általában köbméterre mérik, mert így lehet pontosan, tévedés nélkül meghatározni a mennyiségét és az árát. A méteres tűzifa az egyik legolcsóbb választás, többek között azért is, mert közvetlenül a fakitermelőtől érkező formában lehet megvásárolni. Az olcsóságért cserébe egy kis munka még van a tüzelővel, hiszen fel kell hasogatni a megfelelő méretre a feldolgozatlan fát az eltüzeléshez.

A méteres tűzifát szokás ölfának is nevezni, mert régebben így határozták meg a mennyiségét. Köbméterben mérik és megrendelhető rönk és hasított formában is. Abban az esetben érdemes a méteres tűzifa rendelés mellett dönteni, ha a vásárló már rutinos a tüzelő kezelésében, régóta fűt fával és a tároláshoz is rendelkezik elegendő területtel.

A farönkök vagy fahasábok feldolgozásához eszköz és hely szükséges, ahogyan a megfelelő tároláshoz is. A legjobb a fedett vagy zárt hely, ahol nem éri nedvesség a fát és a fűtési szezonra a maximális fűtőértékét el tudja érni, teljesen kiszárad. Minden ideális feltétel ellenére sem biztos, hogy jól ég a fa, ugyanis a különböző fa fajták is eltérő fűtőértékkel rendelkeznek. A Csertölgy az a fa fajta, ami a legjobb teljesítményt tudja nyújtani, ha fűtőértékről van szó, de jó választás még a Gyertyán és a Bükk is.

A méteres tűzifa  rendelésről érdeklődjön kereskedésünkben vagy a megadott elérhetőségeink egyikén! A megrendelt méteres tűzifa szállítását és rakodását is kérheti tőlünk. Készüljön velünk a fűtési szezonra!

Telefon: +36 (70) 237 8879
E-mail: tuzifarengeteg@gmail.com