html5 templates

Az ömlesztett tűzifa vásárlása és pár tanács

ömlesztett tűzifa

Az ömlesztett tűzifa vásárlása és pár tanács

Az ömlesztett tűzifával fűteni jó döntés vagy csak ráfizetés? Erről a kérdésről megoszlanak a vélemények, elmondjuk, mi az igazság.

A tűzifa vásárlása több szempontból is kockázatos vállalkozás lehet, ha nincs felkészülve rá a vásárló. Mindenekelőtt meg kell találni azt a telephelyet és kínálatot, ahol és amiből biztonságosan lehet válogatni. Máskülönben túl drágán juthat a vásárló nem eléggé minőségi tüzelőhöz. A fa puhasága és keménysége, a fajtája, a fűtőértéke is komoly döntés tárgya, ami mind befolyásolja a vásárló tűzifával való elégedettségét.

Az sem mellékes, hogy a tüzelőt milyen formában és mennyiségben rendeli meg a vásárló. A tűzifa ömlesztett formájáról mondtak már jót és rosszat is. Mi az igazság, az ömlesztett tűzifa jó döntés vagy pedig érdemes helyette inkább mást, kalodás, esetleg méteres tűzifát vásárolni?

Az ömlesztett tűzifa rendelésnél azért kell vigyázni, mert a gyanútlan, illetve gyakorlatlan személyt könnyen be lehet csapni. Ennek a tűzifa mérése az oka. Az ömlesztett tűzifa nem sorba rakott kalodás vagy hálóba szórt mennyiség, hanem teherautó platójára felpakolt fahalom. Mivel nincsen sorba rakva, könnyen lehet csalni vele, ha olyan mértékegységgel számolnak, mint a kalodás tüzelőanyag estében. A helyesen lemért fát erdei köbméterben kell megadni vagy pedig köbméterben. Az erdei köbméterre mért fáért nem kell többet fizetni, mint amennyit valóban megvásárol. Mivel a fahasábok nincsenek sorba rakva, vannak köztük hézagok, levegős az elrendezése a fahalomnak. Ezzel könnyű csalni, ha a sorba rakott fánál alkalmazott mérést használják az ömlesztett tűzifánál is. A felhasogatott, lemért, felpakolt fát amint lehet száraz, fedett helyre kell pakolni, mielőtt eltüzelik.

Forduljon bizalommal a fa telepünkhöz, ha azt tervezi, hogy tűzifát vásárol egy megbízható helyről! Nálunk megfizethető árakat és korrekt, ügyfélbarát hozzáállást talál minden érdeklődő. A rendelés és a szállítás kérdéseit vitassa meg kollégáinkkal személyesen vagy az elérhetőségeink egyikén!

Telefon: +36 (70) 237 8879
E-mail: tuzifarengeteg@gmail.com