html5 templates

Akác tűzifával fűteni? Ezek az előnyei!

 akác tűzifa

Akác tűzifával fűteni? Ezek az előnyei!

Fatelepünk Soroksáron várja azokat, akik egyszerűen csak jó minőségű tűzifát keresnek a fűtési szezonra.

Az akác tűzifa a tüzelőanyagok minőségi képviselője. Ez a fa anyag a legkedveltebbek közé tartozik, köszönhetően a kedvező tulajdonságainak.

A fával történő fűtéshez alapvető dolog a tűzifa tudatos kiválasztása. A tűzifa tulajdonságai meghatározzák azt is, hogy mennyire lesz hatékony a fűtés. A tüzelőanyagok eltérő fűtőértékkel rendelkeznek, vannak köztük jó és kevésbé jó fajták. A fa fajtákat csoportosíthatjuk keménység szerint, vannak kemény és puha fák. A tüzeléshez a kemény fa fajtákat érdemes előnyben részesíteni, ezekben ugyanis több a tiszta fa anyag, ezen kívül jobb fűtőértékkel rendelkeznek és akár nedvesen is képesek jól égni.

Az akác tűzifa szintén a kemény fa fajták csoportjába tartozik. Miért jó az akác tűzifa tüzeléshez? Ahogyan már említettük, nagyon jól ég, nem csupán izzik, hanem lángra is kap. Az akác tűzifa égése száraz és nedves állapotban is szinte kifogástalan, így nem okoz gondot az sem, ha nincs megfelelő hely vagy elég idő arra, hogy teljesen kiszárítsák a tűzifát. Természetesen észben kell tartani azt is, hogy a nedves tűzifák mindegyikének rosszabb a fűtőértéke, mint száraz állapotban, hiszen szükség van energiára a víz elpárolgásához. 

Az akác tűzifa gyorsan szárad, tehát jól lehet vele időt spórolni. A tárolásához nincs szükség nagyon speciális körülményekre, helyszínre, mert nem jellemző rá a fülledés. Az akác tűzifa  feldolgozása sem jelent nagy idő és energia ráfordítást, mert jellemzően könnyedén hasadó kemény fáról van szó.

A minőségi tűzifa energiatakarékos tüzelést biztosít és ahhoz is hozzájárul, hogy a tűztér jó állapotát meg lehessen őrizni. Teremtsen kellemes meleget anélkül, hogy ráfizetne vagy a szükségesnél több energiát pazarolna el, egy nem elég jó tulajdonságokkal rendelkező tüzelőanyaggal!

Látogasson el a fatelepünkre, itt a fűtési szezon, ideje beszerezni a friss adag tűzifát! Ha még nem gondoskodott a megfelelő adagnyi és minőségű tüzelőről, akkor itt van az ideje! A kollégáinknál érdeklődjön az árainkról és a szállítás részleteiről az egyik elérhetőségünkön!

Telefon: +36 (70) 237 8879
E-mail: tuzifarengeteg@gmail.com