html5 templates

A tűzifa árát befolyásoló tényezőkről röviden

tűzifa ára

A tűzifa árát befolyásoló tényezőkről röviden

Sokan fűtenek fával, hiszen a kandallók, kályhák mind tüzelőanyaggal működnek. Klasszikus és még mindig széles körben elterjedt tüzelőanyag a tűzifa. A tűzifa ára nem minden tűzifa telepen egyezik meg. Nyilván minden vásárló olcsón szeretne tüzelőanyaghoz jutni, de nem szabad meggondolatlanul belemenni a vásárlásba, pláne nem nagy tételben.

A tűzifa ára ideális esetben tükrözi a fának a minőségét, de attól is függ, hogy mennyibe kerül, hogy milyen formában rendeljük meg. A tűzifa fa fajta szerint is kategorizálható, általában bükk, akác, tölgy vagy gyertyán kerül a tűztérbe. Az egyes fa fajták eltérő tüzelőértékkel rendelkeznek, értelemszerűen eltérő az áruk is attól függően, hogy melyik ég jobban. A keményfa az, ami jobb fűtőértékkel és magasabb hatásfokkal rendelkezik.

A tűzifa megrendelhető kalodás vagy teherautóra felpakolt változatban is. Ilyenkor lemérik a megvásárolt fát, de a köbmétert nézik, nem pedig a súlyt. A súlyra mért tűzifa ugyanis nem ad reális értéket, különösen akkor nem, ha a fa nedves, vizes és még nem száradt ki. A nedves fa súlya mintegy 10%-kal növekedhet , ezzel együtt pedig 40%-kal csökkenhet a fűtőértéke, tehát csak akkor vásároljon, ha nem súlyra mérik és van ideje kiszáradni a fának addig, amíg fel nem használja! Ez a csalók, trükköző értékesítők egyik bevált módszere, aminek nem szabad bedőlni. A köbméteres mérés viszont többféle lehet, ugyanis van normál és van erdei köbméter, aminek nem ugyanaz méréskor az eredménye. Erről mindenképpen tájékozódjon a tűzifa árának kifizetése előtt!

Az erdei köbméter esetén nagyobb értékkel számolnak egy köbméter esetén a farönkök formája miatt. Mivel maradnak hézagok a farönkök között, így lehet a számolásnál kiküszöbölni a hiányt. A farönköket egymásra pakolják és lemérik, hogy könnyebb legyen pontos értéket megadni a tűzifa árához.

Vásároljon korrekt tűzifa áron, minőségi tűzifát kedvező ár-érték arányban! A tűzifa árakról, az aktuális kínálatról érdeklődjön a telephelyünk megadott elérhetőségeinek egyikén!

Telefon: +36 (70) 237 8879
E-mail: tuzifarengeteg@gmail.com