html5 templates

A száraz tűzifa nem rejt magában kockázatot!

száraz tűzifa

A száraz tűzifa nem rejt magában kockázatot!

száraz tűzifával jobban jár, mintha nedves változatot vásárolna! Már javában tart a fűtés szezon, ami azt jelenti, hogy minden lakásban duruzsol a kályha, pattog a kandallóban a tűz és melegednek a radiátorok. Aki fával fűt, annak egy kicsit bonyolultabb a fűtés, nem elég csak eltekerni egy gombot. A tűzifa vásárlás fontos lépése a folyamatnak, amin ráadásul a többi dolog is múlik. Amennyiben nem megfelelő tűzifát vásárol valaki, az hatással van a költségekre, a fűtés hatékonyságára és még a környezetre is.

Az egyik legfontosabb a vásárlásnál, hogy száraz tűzifát vásároljon! Aki egy ideje már fával fűt, az tisztában van azzal, hogy a száraz tűzifa élvez elsőbbséget a nedves fával szemben. Ennek egyértelmű okai vannak. A nem elég száraz tűzifa ugyanis jóval lassabban kap lángra és a hatásfoka is kisebb, rosszabb az égés minősége. Amikor a fa lángra lobban, még plusz energiát jelent a benne lévő nedvesség gőzzé alakítása. Ennek köszönhetően a nedves, frissen vágott tűzifa fűtőértéke a harmadára vagy akár a felére is csökkenhet.

Figyelembe kell venni azt is, hogy nem elég száraz tűzifából olyan anyagok szabadulnak fel és jutnak a levegőbe, amik nem tudnak elégni a túlzott nedvesség miatt. Ezek káros korom és szénmonoxid anyagok, amik károsítják a környezetet és az emberek egészségét. Arról nem is beszélve, hogy a korom tönkre tudja tenni és eldugítani a kályha, kandalló egyes részeit.

Keressen minket bizalommal és rendeljen száraz tűzifát megbízható helyről! A megbízhatóság a megfizethető árra is vonatkozik, illetve a korrekt elszámolásra. Nemcsak abban segítünk, hogy minőségi tűzifához jusson időben minden vásárlónk, de a kiszállítást is ránk bízhatja, ha saját maga nem tudja megoldani. Minden tájékoztatást megadunk az érdeklődőknek, ha felveszik velünk a kapcsolatot a honlapunkon szereplő elérhetőségek egyikén!

Telefon: +36 (70) 237 8879
E-mail: tuzifarengeteg@gmail.com